Baggrund

Sønderho MølleMin baggrund

Jeg blev udlært i 1972 hos Snedkermester Max Petersen i Sønderho. Det var en god og alsidig læreplads hvor der hurtigt blev vist tillid og givet ansvar, hvilket modnede og gav lyst til at prøve kræfter med egen virksomhed.
Jeg startede mit firma to år efter i 1974 og har siden da selv uddannet 3 voksenlærlinge og haft flere svende og arbejdsmænd ansat gennem årene.
Jeg har haft snedker- samt tømrerenterprisen på såvel nybygninger, tilbygninger, ombygninger og ikke mindst restaureringsopgaver for både private og det offentlige. Ofte i samarbejde med Kulturstyrelsen.

Jeg har ligeledes været meget aktiv i Sønderhos bevaringsforening Fonden Gamle Sønderho i 24 år, heraf 16 som formand.

Fra 1980 og frem til 1983 var jeg ansat i en halvdags stilling som registrator og konservator på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, hvor jeg deltog i Museums Højskolens kurser i restaurering og konservering. Jeg sad efterfølgende en lang årrække i museets bestyrelse, Amtsmuseumsrådet og Fanø Kommunes Bevaringsfond.

Arbejde

Af større opgaver jeg har udført kan nævnes den nye fløj ved Sønderho Skole, adskillige store restaureringsopgaver på Sønderho Mølle, Bomholts Hus, Fanø Kunstmuseum, Sønderho Præstegård m.fl.

Deltagelse i genopførelse af Kåveren her i Sønderho og restaurering af everten Rebekka i Nordby.